volunteer-work iconDe Rode Bankjes worden weer in ere hersteld

In 2013 is als aandenken aan de renovaties in de woonwijk Blekkerhoek het kunstwerk De Rode Bankjes gerealiseerd. Naast kunst is het een echte ontmoetingsplek in de wijk geworden. Maar sinds een half jaar staat de plek in de hekken. De vlonder en de meubels zijn namelijk in een slechte staat. Gerwin Willemsen, Joop Kappert en Hans Baelemans zijn buurtbewoners en zitten in de werkgroep Blekkerhoek. Gerwin en Joop vertellen over de Rode Bankjes en hoe ze de plek weer in ere willen herstellen.

Gerwin vertelt: “De Rode Bankjes zijn niet alleen beeldende kunst, maar het is ook functioneel, dus om te gebruiken. En dat wordt door veel mensen gedaan. Met name in de zomer zien we hier vaak mensen zitten. Mensen van Dimence die hier vergaderen, de ouderen van Swaenewoerd of anderen uit de buurt die hier even komen zitten. Het is echt een ontmoetingsplek. De Rode bankjes hebben een speels karakter én dat maakt het uniek.”

Houtrot

Joop: “Twee jaar geleden op burendag gingen we met de werkgroep de bankjes verven. Toen kwamen we erachter dat het hout een beetje begon te rotten. Daarna is het heel snel gegaan. De gemeente werd erbij betrokken en die zagen ook dat het niet meer veilig was. Werkgroep Blekkerhoek, de Beeldende Kunst commissie, de gemeente, Salland Wonen en Raalte pluktuin hebben de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat we kunnen doen om het te herstellen.”

Vlonder en meubels vervangen

De gemeente Raalte heeft nu besloten om tienduizend euro beschikbaar te stellen. Gerwin: “Daarmee kunnen in ieder geval de vlonder en de meubels verwijderd worden en vervangen worden door graniet. Zo wordt het ook goed toegankelijk, voor bijvoorbeeld rollators en kinderwagens. De bedoeling is dat er ook weer meubels terugkomen, in de kleur rood. Daarover zijn we nog in gesprek.”

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via