dronefoto buitengebied

Contactpersonen buitengebied

Woont u in het buitengebied van de gemeente Raalte en heeft u een vraag over werken of wonen? Dan kunt u terecht bij Monique van Schagen. Als contact- en vertrouwenspersoon buitengebied is Monique een onafhankelijke gesprekspartner voor alle ondernemers en bewoners in het buitengebied. Ze is de schakel tussen de gemeente, De Kracht van Salland en eventuele andere organisaties. Monique volgt contactpersoon Cor Bosch op. Cor Bosch blijft wel bij aangelegenheden rondom kavelruil betrokken.

In gesprek 

U kunt alle vragen over wonen en werken in het buitengebied aan Monique voorleggen. Dat gebeurt meestal gewoon aan de keukentafel. Het kan bijvoorbeeld gaan over uw bedrijf, actuele ontwikkelingen en de toekomst. Maar ook over veiligheid en wonen in het buitengebied, de relatie met medebewoners en ondersteuning die de gemeente mogelijk kan bieden.

Monique: "Ik ga graag op een laagdrempelige manier met u in gesprek, als onafhankelijk contactpersoon. Ik zal niet direct het antwoord paraat hebben, maar u in contact kunnen brengen met de mensen die die kennis wel hebben. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Daarbij is mijn uitgangspunt dat u zelf de regie blijft voeren.”

Zet de eerste stap en neem contact op!

Wilt u graag met de contactpersoon buitengebied spreken over de toekomst van uw bedrijf of erf? Zet dan nu de eerste stap en bel of mail met Monique van Schagen.

Naast en in samenwerking met Monique van Schagen zijn Babke Roeterink en Niek Oude Scholten als erfcoaches in het buitengebied van de gemeente Raalte actief.

Afbakening van taken met de erfcoaches

Erfcoaches Babke en Niek ondersteunen erfeigenaren die hun erf of bebouwing willen verduurzamen of verbeteren. Daarnaast kunnen zij ook doorverwijzen bij thema’s rondom bijvoorbeeld agrarisch ondernemen, veiligheid of sociale knelpunten. Monique van Schagen: “Mijn functie en die van Babke en Niek overlappen elkaar enigszins in die rol van doorverwijzer. We hebben daarom ook regelmatig contact met elkaar. Waar de erfcoaches zich met name richten op vragen over ontwikkelingen op het erf, richt ik mij als contactpersoon nadrukkelijk op de verbinding tussen de bewoners van het buitengebied en de gemeente.”

Monique van Schagen

Monique van Schagen

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Telefoon 0572 34 77 99
E-mail Info@raalte.nl
Bezoekadres Zwolsestraat 16,  Raalte
Postadres

Postbus 140, 
8100 AC  Raalte

Bezoekadres gemeentewerf , alleen op afspraak Enkstraat 27, Raalte

 

 

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag 8:30 uur - 13:00 uur
Dinsdag 8:30 uur - 13:00 uur
  17:00 uur - 20:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 13:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 13:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 13: 00 uur

Social Media

 

Wij zijn bereikbaar via