Consulenten inkomen handhaving

“Zorg jij dat we inwoners bijstaan met waar ze recht op hebben?”

Denk je over een nieuwe baan, denk dan ‘Raalte’. Mensen werken graag bij ons om wie we zijn: positief, actiegericht, eigenzinnig. Een plek waar je ruimte krijgt om te groeien, kansen krijgt om grootse dingen te doen. Waar je meetelt en jouw werk er echt toe doet. Een compacte organisatie waar je buiten de lijntjes mag kleuren als we samen vinden dat dat beter werkt voor inwoners en ondernemers. Passen wij bij elkaar? Kom het maar ontdekken. Wij zoeken twee HBO-geschoolde

Consulenten inkomen waarvan één met een taakaccent handhaving (32-36 uur)

Aan het werk

Iedereen die recht heeft op steun en bijstand van de overheid, moet daar zo goed mogelijk de weg naar kunnen vinden. We moeten ook zorgen dat inwoners de juiste inkomensondersteuning krijgen, niet meer en zeker ook niet minder. En daar kom jij in beeld. Je onderzoekt of mensen gebruik kunnen maken van minimaregelingen en of zij recht hebben op algemene bijstand. Je voert ook mutatieonderzoeken en rechtmatigheidsonderzoeken uit. In je werk staat zorgvuldigheid voorop, want het gaat enerzijds vaak over kwetsbare mensen en hun portemonnee en anderzijds om gemeenschapsgeld van ons allemaal. 

Je helpt onze inwoners om optimaal gebruik te maken van regelingen zo lang het nodig is en dankzij jouw inzet kunnen zij hun hoofd financieel boven water houden. Om dat goed te kunnen ben je nieuwsgierig naar hoe situaties zitten en wat dat volgens de wet betekent en bovenal  heb je oprechte interesse in de inwoner, zodat die gehoord en gezien wordt.  Jouw ervaring en mensenkennis komt daarbij om de hoek kijken. Met jouw manier van communiceren en rapporteren over iemands situatie, zorg je voor een soepel proces en een goede basis voor beslissingen over rechtmatigheid van steun. 

Als inkomensconsulent met het taakaccent handhaving verenig je twee rollen in het werk: helpen en handhaven. In de tweede rol kan jouw controlerende werk ook confronterend zijn en een vervelende reactie opleveren. Daar kun jij goed mee omgaan. Met een vriendelijk woord en een positieve insteek stap je in elke situatie en je kunt het juiste halen uit elk gesprek, met wie je ook maar te maken hebt: een van onze inwoners, een collega die mensen begeleidt naar werk, een sociaal rechercheur of een tipgever. 

Zo kom je bij ons

Jij zorgt dat iedereen die dat nodig heeft, passende financiële ondersteuning krijgt en dat doe je 32 tot 36 uur in de week. We belonen je vanuit schaal 9. Ben je nieuwsgierig? Wij zijn nieuwsgierig naar jou! Solliciteer dan vóór 16 april a.s. via het digitale sollicitatieformulierexterne-link-icoon. De gesprekken staan gepland op 18 april. Wil je nu al even contact? Marieke en Marleen staan je graag te woord. Vragen over handhaving kun je het beste stellen aan Marleen.