Collectieve zorgverzekering minima

De gemeente Raalte biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering. Wij bieden inwoners met een inkomen tot 110% van de geldende bijstandsnorm (en met een vermogen dat niet boven de gestelde grens uitkomt) de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering.

Klik hier om naar de bijstandsnormen te gaan.

We hebben een overeenkomst met Salland Zorgverzekeringen

Basisverzekering en aanvullende pakketten

Op Gezond Verzekerd vind je uitgebreide informatie over de pakketten die Raalte biedt. Ook kun je je via deze site aanmelden voor de verzekering.

Ieder jaar bekijkt de gemeente of je nog recht hebt op deelname aan deze collectieve zorgverzekering. Hiervoor hebben wij van jou (en je partner) gegevens nodig over je (gezamenlijke) inkomen en vermogen. De gemeente Raalte maakt hiervoor gebruik van de Ockto-app. Dit is een app voor het veilig verzamelen en delen van persoonlijke gegevens. Via de Ockto app stuur je eenvoudig je inkomensgegeven naar ons op. 

Eigen bijdrage CAK

Het pakket gemeentepolis Plus vergoedt ook de eigen bijdrage WMO. Deze vergoeding bedraagt 100% tot een maximumbedrag van € 230,00 per jaar.

Geen betaling eigen risico

In het pakket gemeentepolis Plus is het verplicht eigen risico van € 385,00 volledig meeverzekerd.

Hulp nodig?

Vereniging Humanitas Raalte biedt ondersteuning bij het afsluiten van de collectieve zorgverzekering. Hiervoor kan je telefonisch een afspraak maken voor het Financieel spreekuur.

Je kunt een afspraak plannen op maandag, dinsdag of vrijdag. Bellen kan vanaf 9.00 uur via dit telefoonnummer: 06-48161070.

Contact

Wil je meer informatie? Meld je dan bij het sociaal loket of bij je contactpersoon van team Participatie.