Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in nieuwbouwplan ‘t Broeck in Broekland

21 juli 2022
Algemeen

Nieuwbouwplan ’t Broeck in Broekland gaat de laatste fase in. Deze fase bestaat uit de kaveluitgifte voor 13 woningen. De gemeente Raalte wil de grond aan een lokale CPO-groep verkopen. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit is een vorm van projectontwikkeling, waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.

De gemeente heeft samen met Plaatselijk Belang gekeken naar de beste invulling van de laatste kavels in dit plan. Uit verschillende informatiebijeenkomsten blijkt dat de inwoners van het dorp behoefte hebben aan vrijstaande, twee-onder-één kap- en rijwoningen. Dit zal door een groep geïnteresseerden – onder professionele begeleiding - vertaald worden naar een concreet plan voor het gebied.

De gemeente Raalte is van plan om de grond rechtstreeks aan de lokale CPO-groep te verkopen, zodat zij de woningen zelf kunnen realiseren. De lokale CPO-groep voldoet aan de eisen die de gemeente aan de verkoop stelt.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad of stuur een mail naar info.bouwkavels@raalte.nl.