Burgernet

Burgernet is een concept van de gemeente en politie om burgers vanuit hun woon- en werkomgeving op directe wijze te betrekken bij het vergroten van hun veiligheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Tegelijkertijd is het een netwerk van burgers om zelf bij te dragen aan de eigen veiligheid. Voor de politie is het een instrument om actief het vertrouwen tussen burger en politie te verbeteren. Voor de meldkamer is het een instrument dat gericht is op het vinden van personen en/of voertuigen waar de politie naar aanleiding van een urgente melding naar zoekt.

Voor meer informatie zie de website van Burgernet.externe-link-icoon Voor informatie over Burgernet in de regio IJsselland kun je ook bellen met 0900 8844 en vragen naar relatiebeheer Burgernet. Mailen kan ook: burgernet@ijsselland.politie.nl.

Deelnemer worden

Je kunt je aanmelden om deelnemer te worden van Burgernet op de website van Burgernetexterne-link-icoon. Aanmelden kan vanaf 16 jaar.