Buren van de Stationsstraat in Raalte pakken samen speeltuin aan

18 juli 2022
Duurzaam nieuws

De vergroende Stationsstraat staat inmiddels volop in bloei. Naast hun straat, pakten de buren ook de speeltuin in de buurt aan. Nu is ook de speeltuin klaar om in gespeeld te worden. Christian ter Braack, die samen met zijn buren de speeltuin aanpakte, vertelt: “De kinderen maken al volop gebruik van de nieuwe speeltuin. We zien ook veel mensen die we eerder niet zagen. Er wordt gevoetbald, hutten gebouwd boven de glijbaan: wij zijn dik tevreden. Het is echt een aanvulling voor de wijk.”

De initiatiefnemers hadden voor de kinderen in de buurt een prijsvraag uitgezet: laat zien hoe jouw droomspeeltuin eruitziet. Christian vertelt: “Van een waterpomp, tot een uitkijktoren en van een voetbalveld tot een kabelbaan. De meest gekke ideeën werden bedacht door de kinderen. We hebben met een groepje van die ideeën een eerste selectie gemaakt met.”

Daarna is het groepje buren in gesprek gegaan met de direct omwonenden. Christian: “We hebben gepraat over wat kan en wat zij graag willen hier. Deze mensen kijken er namelijk elke dag tegenaan. Iedereen wilde een nieuwe speeltuin, maar over het hoe en het wat hebben we nog verder gepraat. Toen alle plooien waren gladgestreken ging het snel. De gemeente kwam langs om de hele speeltuin om te ploegen en er is een nieuwe grasmat gekomen. Ook hebben we geholpen met het aanplanten van de nieuwe beplanting. Vervolgens was het wachten op regen, maar we hebben ook veel gesproeid.”

De nieuwe speeltoestellen zijn van natuurlijke en duurzame materialen. “Er zijn een kleine klimtoren, een nestschommel, een glijbaan, duikelstangen en goaltjes gekomen. Samen met de buurt zorgen we voor het onderhoud van de speeltuin, zoals de planten verzorgen en dat het netjes blijft. De gemeente maait het gras en snoeit de bomen en hagen. Het is altijd gezellig om er met jong en oud samen aan de slag te gaan: met kopje koffie erbij een praatje maken met de buren en samen zorgen dat het een fijne plek blijft voor onze kinderen om te spelen!”

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via