Bibliotheek Salland vraagt gemeente Raalte om bijdrage voor herhuisvesting bibliotheek

08 december 2022
Algemeen

SallandWonen gaat appartementen bouwen op de eerste twee verdiepingen van het Kulturhus in Raalte. De kantoren van Bibliotheek Salland verhuizen daarom naar de begane grond. De bibliotheek wil dit moment benutten om ook de publieksruimte aan te passen en vraagt de gemeente om een financiële bijdrage. Het college van B&W is positief en stelt de gemeenteraad voor om € 279.000 beschikbaar te stellen voor de herhuisvesting

Naast de verplaatsing van de kantoren wil de bibliotheek de publieksruimte aanpassen naar de huidige én toekomstige dienstverlening. Naast het uitlenen van boeken, helpt de bibliotheek inwoners op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan het geven van computercursussen, hulp bij de digitale overheid en ondersteuning bij inburgering of juridische vraagstukken. Dit vraagt om werkplekken, cursusruimtes en meer privacy bij informatieloketten.


De totale verbouwingkosten worden geschat op ongeveer € 900.000. Bibliotheek Salland en SallandWonen nemen elk een deel voor hun rekening. Voor het resterende bedrag van €279.000 heeft de bibliotheek een verzoek ingediend bij de gemeente. Wethouder Breun Breunissen: “De bibliotheek heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Dit houden we graag op een centrale en toegankelijke plek in het dorp. Daarom dragen we graag bij aan deze toekomstbestendige verbouwing.”

Besluitvorming door gemeenteraad 

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op donderdag 15 december in een rond-de-tafelgesprek in het Kulturhus. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je voor 15 december 12.00 uur aan via griffie@raalte.nl. De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van donderdag 22 december een besluit over het voorstel. De raadsvergadering is vanaf 19.30 uur live te volgen via www.raalte.notubiz.nl/live.   

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via