Bestemmingsplan nieuwbouw Luttenberg fase 2 ter inzage

16 november 2023
Algemeen

Luttenberg wil graag bouwen. Daarom gaat de gemeente Raalte aan de slag met fase 2 van het nieuwbouwplan aan de Luttenbergerweg. Het bestemmingsplan ligt vanaf 16 november voor zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Wethouder Alexander Kreule: “Fase 1 is zo goed als afgerond, tijd voor fase 2. In eerste instantie zouden er veertien woningen bijkomen, maar dit is - in overleg met Plaatselijk Belang - uitgebreid naar twintig. Zo spelen we in op de behoefte aan kleinere, betaalbare en levensloopbestendige woningen.”

Fase 2 bestaat uit acht rijwoningen (waarvan vier huur), vijf twee-onder-één kap woningen en twee vrijstaande woningen. De extra woningen passen binnen de eerder aangewezen woonvelden.  Om dit mogelijk te maken is er een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Vervolg

De gemeenteraad stelt het definitieve bestemmingsplan - na behandeling van eventuele zienswijzen - vast. De gemeente hoopt de kaveluitgifte in het voorjaar van 2024 te kunnen starten. De bouw kan daarna snel beginnen, omdat de grond bij de uitgifte van fase 1 al bouwrijp is gemaakt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op raalte.nl/woningbouw-luttenberg. Daar kun je je ook aanmelden voor een interesselijst.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via