Beleidsadviseur jeugd

“Jij zorgt dat we ouders en kinderen goed ondersteunen”

Denk je over een nieuwe baan, denk dan ‘Raalte’. Mensen werken graag bij ons om wie we zijn: positief, actiegericht, eigenzinnig. Een plek waar je ruimte krijgt om te groeien. Waar je meetelt en jouw werk ertoe doet. Waar we de dingen soms anders doen, als we samen vinden dat dat beter werkt. Raalte gaat volle kracht vooruit en in deze dynamiek verwelkomen we graag een

Beleidsadviseur jeugd

Aan het werk

Samen met twee ervaren collega’s sta jij in Raalte voor de gemeentelijke aanpak van jeugdhulp (zowel de preventieve als de specialistische jeugdhulp). We gaan voor het best mogelijke aanbod met ons budget. Dat is niet grenzeloos en daar komt jouw scherpe blik om de hoek kijken. Jouw werk is gericht op het effectief bijdragen aan de ontwikkeling van onze jonge inwoners en hun opvoeders. In de zakelijke samenwerking met uitvoerende organisaties en de jeugdregio, koppel je onze doelen aan hun bevlogenheid. Jij zorgt voor afstemming in goede sfeer en het gezamenlijk vormgeven van veranderingen. Met inzichten en voorstellen sta jij klaar voor de wethouder, die politiek verantwoordelijk is en op bestuurlijk niveau samenwerkt met partners in de jeugdhulp en de jeugdregio. Je neemt signalen uit de praktijk mee en adviseert wat we daarmee kunnen of moeten in ons beleid. In dit samenspel heb jij een sturende rol bij het vinden van grip op de uitvoering en kosten. Dankzij jouw inzet kunnen de jeugdprofessionals opvoeders en hun kinderen goed ondersteunen bij opvoed- en opgroeivragen, zodat deze zelf weer verder kunnen.

Zo zien we jou

Je hebt een hbo- of WO- achtergrond, kent het werkveld gericht op jeugd en kent de nieuwste ontwikkelingen in de Jeugdwet. We vinden het belangrijk dat je een beeld hebt bij wat onze gemeente als lokale overheid kan betekenen voor haar jonge inwoners en hun opvoeders en dat je visie hebt op hoe we omgaan met nieuwe uitdagingen voor ons beleid. Mocht dit specifieke stuk vakmanschap in jouw loopbaan nog wat minder zijn ontwikkeld, dan brengen wij jou graag op vlieghoogte. Daarbij helpt het als je een analytisch, leergierig type bent dat hiervoor open staat. Wij worden enthousiast als we het gevoel hebben dat jij een verbindende werkstijl hebt. Voor ons betekent dat: je bent een gezellige collega, je maakt makkelijk contact op alle niveaus, bent benaderbaar en gericht op samen innoveren en samen de schouders eronder zetten.

Zo kom je bij ons

Je komt 32 tot 36 uur in de week bij ons werken. Meestal in het gemeentehuis, maar een dag in de week thuis werken is prima. Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring word je ingeschaald in functieschaal 9 of 10. Ben je nieuwsgierig? Wij zijn nieuwsgierig naar jou en jouw motivatie om de overstap naar deze functie in onze gemeente te willen maken. Solliciteer voor 11 april via het digitale sollicitatieformulierexterne-link-icoon. De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland voor 18 april. Wil je nu al even contact? Bel of mail Myrte de Jong, 06 192 788 03 of myrte.de.jong@raalte.nl.