Beekman Elektro maakt nieuwe stap van centrum Raalte naar de Zegge VII

13 september 2022
Algemeen

Al 48 jaar is Beekman Elektro gevestigd aan de Stationsstraat 40, in het centrum van Raalte. Maar nu is de tijd gekomen om een nieuwe stap te maken. Beekman Elektro heeft namelijk een bedrijfskavel gekocht op de Zegge VII, op de hoek van de Heesweg en de Ampèrestraat. Eigenaar Erik Beekman vertelt: “Ons pand aan de Stationsstraat wordt nu van binnen en buiten écht te klein. Met ons nieuwe pand op de Zegge VII kunnen we een nieuwe stap maken.”

Het gaat om een kavel van 3.000 m2 voor de bouw van een nieuw pand. Wethouder Alexander Kreule: “Mooi dat we een bij veel Raalternaren bekend bedrijf als Beekman Elektro, die al 50 jaar bestaat en in Raalte gevestigd is, kunnen helpen om een nieuwe stap te maken en door te groeien op de Zegge VII.”

Van winkel naar installatiebedrijf

Erik Beekman: “Mijn ouders begonnen Beekman Elektro, destijds nog aan de Göbelstraat in Raalte, gewoon in de garage van ons huis. Twee jaar later maakten zij de overstap naar de Stationsstraat. Hier kwam toen een winkel met witgoed, televisies en andere elektronische apparatuur. Achter in het pand was plek voor het installatiebedrijf. Sinds 2005 is de winkel gesloten en richten we ons volledig op ons elektrotechnische installatiebedrijf. Het pand paste toen eigenlijk al niet meer goed bij ons. Door de groei die we al een aantal jaren maken, is het daarom nu tijd voor een nieuwe stap, in een nieuw pand.”

Meedenken met het ontwerp

“Ik vind het belangrijk dat iedereen kan meedenken om het beste eruit te halen. De indeling van het plan was al voor een groot deel bepaald, samen met de architect. Daarna hebben we het plan besproken met het personeel. Iedereen kon zo zijn eigen kantoor bekijken en aangeven of ze nog goede ideeën hadden. Op basis daarvan hebben we een paar dingen aangepast. Het personeel heeft echt mooie dingen aangedragen. Voor de bouw van het pand gaan we ook samenwerken met onze klanten. We gaan namelijk kijken welke klanten van ons iets voor ons kunnen betekenen in de bouw.”

Goede en mooie werkplek

Eind december, begin januari hoopt Erik te starten met de bouw. “In juli 2023 willen we graag klaar zijn. Met het nieuwe pand kunnen we onze werknemers, huidige en toekomstige, ook een veel betere en mooiere werkplek bieden. We krijgen meer ruimte om ons werk te doen, in een energiezuinig pand.”