Duurzaam bedrijf

Energie Support Salland

Heeft u een eigen bedrijf? Dan zijn er vaak veel besparingsmogelijkheden. Energie Support Salland helpt u graag bij de verduurzaming van uw bedrijf. Ze helpen de energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en de duurzame uitstraling te versterken.

Ze doen dit met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen, inclusief subsidiëring en monitoring. Ook weten zij alles over de huidige regelgeving en financieringsmogelijkheden.

Energie Support Salland is een samenwerkingsverband van specialisten in energiebesparing en duurzame energieopwekking voor bedrijven. Gemeente Raalte is één van de partners. Kijk voor meer informatie op www.energiesupportsalland.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar info@energiesupportsalland.nl.

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

1 juli 2019 is daar de informatieplicht bijgekomen. Dat betekent dat u uiterlijk 1 juli 2019 voor iedere inrichting moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd of gaat uitvoeren. Dit doet u in het eLoket op mijn.rvo.nl. Nog niet gerapporteerd? Controleer of u een informatieplicht heeft en ga aan de slag. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/informatieplicht. Daar vindt u ook een handig stappenplan.

Bekijk de introductiefilm voor een korte uitleg over de informatieplicht van energiebesparende maatregelen.