Fairtrade

Gemeente Raalte is één van de 85 Fairtrade Gemeenten in Nederland. We zetten ons samen met meer dan vijftig winkels, bedrijven en instellingen in voor meer eerlijke handel. Op onderstaande kaart vindt u de deelnemers in onze gemeente.

Wat is Fairtrade?

Fairtrade zorgt ervoor dat producten onder eerlijke handelsvoorwaarden worden verhandeld met respect voor mens en milieu. De boeren en producenten ontvangen een eerlijke beloning voor hun werk. Ook zorgt Fairtrade voor langdurige handelsrelaties, zodat de boeren en producenten kunnen investeren in zichzelf, hun familie en de gemeenschap waarin zij leven. Op de website van Fairtrade Nederland vindt u meer informatie over Fairtrade.

Ga voor meer informatie over het keurmerk Fairtrade Gemeente naar de website van Fairtrade Gemeente.

Aanmelden

Draagt u Fairtrade ook een warm hart toe en wilt u zich aanmelden? Of heeft u vragen over hoe u mee kunt doen? Neem dan contact op met de werkgroep Fairtrade Gemeente Raalte via fairtradegemeente@raalte.nl. De werkgroep bestaat uit medewerkers van de wereldwinkels in Raalte en Heino, een raadslid en wordt ondersteund door een ambtenaar.