Duurzaam bedrijf

Energie Support Salland

Heeft u een eigen bedrijf? Dan zijn er vaak veel besparingsmogelijkheden. Energie Support Salland helpt u graag bij de verduurzaming van uw bedrijf. Ze helpen de energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en de duurzame uitstraling te versterken.

Ze doen dit met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen, inclusief subsidiëring en monitoring. Ook weten zij alles over de huidige regelgeving en financieringsmogelijkheden.

Energie Support Salland is een samenwerkingsverband van specialisten in energiebesparing en duurzame energieopwekking voor bedrijven. Gemeente Raalte is één van de partners. Kijk voor meer informatie op www.energiesupportsalland.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar info@energiesupportsalland.nl.

Subsidies en financiering

Er zijn verschillende landelijke subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van uw bedrijf. Van advies tot concrete maatregelen. Op de website van de RVO vindt u een subsidie- en financieringswijzer.

Nieuw sinds oktober 2021: Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt u daarbij. Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft u inzicht in het verder verduurzamen van uw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies. Meer informatie over SVM.

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

1 juli 2019 is daar de informatieplicht bijgekomen. Dat betekent dat u uiterlijk 1 juli 2019 voor iedere inrichting moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd of gaat uitvoeren. Dit doet u in het eLoket op mijn.rvo.nl. Nog niet gerapporteerd? Controleer of u een informatieplicht heeft en ga aan de slag. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/informatieplicht. Daar vindt u ook een handig stappenplan.

Bekijk de introductiefilm voor een korte uitleg over de informatieplicht van energiebesparende maatregelen.