Militaire oefeningen 17 t/m 25 juli 2017

auto militaire oefening

Van 17 t/m 25 juli 2017 vindt er een militaire oefening plaats in het gebied tussen Meppel, Hoogeveen, Goor, Apeldoorn en Zwolle in de provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland.

De eenheid Opleidings- en Trainings Centrum Manoeuvre oefent met 30 deelnemers en 13 voertuigen (Fennek en VW Amarok).

De oefening start in de omgeving van Lochem. De eenheid voert verkenningen uit, zowel met voertuigen als te voet. Bij duisternis worden verkeersknooppunten, overgangen en bruggen onder waarneming gehouden vanuit waarnemingsposten. Donderdagnacht 20 juli gebeurt dit bij de Hoogeveensche Vaart. Vrijdag 21 juli verplaatst de eenheid zich richting Wijhe – Olst. Na het oversteken van de IJssel, zal de eenheid gaan exfiltreren. Hierbij dienen zij te voet terug te keren zonder gezien te worden. Dit vindt hoofdzakelijk plaats bij duisternis van vrijdagavond 21 juli tot en met dinsdagavond 25 juli 2017. Dinsdagavond/nacht zal de oefening eindigen in de omgeving van Garderen.

De militairen verplaatsen bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie De militairen maken in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden, dan wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Verder word ter alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

Schaderegeling:

Wanneer u ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade heeft door de oefening dan kunt u dit melden op het onderstaande adres. Graag hierbij zoveel mogelijk gegevens doorgeven, zoals: eenheid, voertuig kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade etc.

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims

Postbus 90004

3509 AA Utrecht

Telefoon 030 – 2180420

Jdvclaims@mindef.nl