Aanvragen ontheffing voor een paasvuur

Omschrijving

Het verbranden van snoeihout is verboden. Wilt u toch een vuur aansteken, dan kan dat alleen op 1e en 2e Paasdag. U moet hiervoor een ontheffing aanvragen. (op grond van de Wet milieubeheer/Algemeen Plaatselijke Verordening/beleidsregels snoeihoutverbranding) 

Aanvraag en melden

U kunt uw aanvraag voor ontheffing een paasvuur indienen door het onderstaande formulier in te vullen en op te sturen.

Een aanvraagformulier stookontheffing 5 jaar voor een paasvuur kunt u tot 4 weken voor Pasen indienen. Aanvragen die later dan 4 weken voor Pasen bij ons binnenkomen nemen wij niet meer in behandeling.

Stookverbod tijdens extreme droogte

Tijdens extreme droogte mag u geen gebruik maken van de ontheffing in verband met brandgevaar. Op de website www.natuurbrandgevaar.nl of Teletekstpagina 123 van RTV Oost kunt u zien of er sprake is van extreme droogte. Kijk hiernaar voordat u gaat branden. Als de kleurcodering op Oranje (Code Oranje) of Rood (Code Rood) staat, is er sprake van extreme droogte en mag u niet stoken.

Een aanvraag voor een ontheffing voor een paasvuur behandelen wij doorgaans binnen 8 weken, de wettelijke termijn bedraagt 8 weken.

  • Een 5-jarige ontheffing kost € 128,70 ( tarief 2021). U kunt dan branden op 1e en 2e Paasdag.
  • De kosten van paasvuren met evenement kunt u bij ons opvragen via de mail info@raalte.nl of via telefoonnummer 0572 347799.